1 kg liszt,4 e.k kristálycukor, 1cs élesztő(4dkg),5-6dl tej ,pici só, 10dkg vaj vagy margarin , 2db tojás, 2cs vaníliás cukor,
Forgatni::20dkg darált dió, ízlés szerint kristálycukor, 3cs vaníliás cukor, kevés olaj ,
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. (Az élesztőt picit cukros, langyos tejben felfuttatni. A lisztbe belemorzsolni a vajat, bele tenni a tojássárgákat és a cukrot. tejet ).Duplájára kelesztenni.Mikor már jó egy lisztezett deszkára kiborítani és kb 1 cm -es vastagsárúra elnyújtani .Egy pohár segítségével kis holdacskákat szaggatunk.Egy tányérba olajat öntünk és a kiszaggatott tésztát egyesével megforgatni benne , majd sütőpapírral bélelt tortaformába vagy tepsibe szorosan egymás mellé tesszük és jól megszórjuk a darált dió. cukor , vaníliás cukor keverékkel és ezt addig ismételjük míg van tésztánk.Még néhány percig hagyjuk pihenni a tepsiben és előmelegített sütőben szép aranysárgára megsütjük.Jó étvágyat hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!