Rózsaszín tésztához:
2 tojás
1/2sütőpor
1 puncs pudingpor
3 evőkanál cukor
Sárga tésztához:
2 tojás
1/2 sütőpor
1 vanília pudingpor
3 evőkanál cukor
Barna tésztához:
5 tojás
1 sütőpor
2 csokoládé pudingpor
4 evőkanál cukor
A krémhez:
25 dkg margarin
porcukor
1 vaníliás cukor
4 dl tej
1 vanília pudingpor
kakaópor
A tésztát külön készitem el.
A tojások fehérjét felverem, belekeverem a sárgájával kikevert cukrot, a pudingport és a sütőport.
A sárga és a rózsaszín tésztákat kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába sütöm meg.
A barna tésztát nagy méretű tepsibe sütőm.
Ha kisült a Barna tészta feltekerem a sárga és a rózsaszín tésztát össze forditom, a barnával.
Közben elkészitem a krémet.
A tejben sűrűre főzöm a pudingot, ha kihűlt beleteszem a porcukorral kikevert rámát habosra keverem.
A krém háromnegyed részét fehérre hagyom, az egynegyedéhez kevés kakaóport teszek.
A tésztát úgy állitom össze, hogy a barnalapot kiteritem, rákenem a fehér krémet.
A színes rudakat hosszában kettévágom, és leteszek a fehér krémre egy rózaszín és egy sárga darabot egymás mellé.
Rákenem a kakaós krémet. Ellentétes színű darabot rakok a tetejére, és feltekerem.
Hűtőbe teszem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!