A krumplikat megfőztem, szétnyomtam, a vajjal, és a tejföllel összekevertem. A lisztet összekevertem a porélesztővel, majd hozzáadtam a krumplis keveréket, (ha van maradék krumplipüré, az is használható hozzá) az apróra vágott medvehagymát, (újhagyma is adható helyette) megsóztam, jól megborsoztam, mustárt adtam hozzá, és a napon szárított paradicsom rozmaringos, fokhagymás fűszerolaját is beletöltöttem ( kb. 3 evőkanálnyit) (ősszel 2 dl-es üvegekben tettem el aszalt paradicsomot, különféle fűszerezésű olajban) Összegyúrtam, és fél óráig kelesztettem.
Kilapogattam, (nem nyújtottam) majd korongokat szaggattam belőle melyek közepébe aszalt paradicsomot tettem. Golyókat formáltam belőle, majd egymás mellé téve kerek, teflonos sütőformába tettem. Mivel a tészta olajat is tartalmazott, sütőpapír nem kellett alá. Számoltam azzal, hogy a sütés során még kel a tészta, így a golyóbisok összetapadnak, de tördelhetők maradnak. Tetejét megkentem tojással, majd sütőben 200 fokon megsütöttem.