Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Közepes » Aszalt szilvás, unicumos, krémes kocka

felvitel dátuma: 2013-07-13 10:04:23       mai nézettség: 2       nézettség: 2405
részletes recept
Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához:

10 tojás,

10 ek. liszt,

10 ek. cukor,

2 ek. kakaópor,

1 cs. sütőpor,

200 g. aszalt szilva,

4 cl. Unicum,

 

A kakaósunicumos krémhez:

4 dl. tejszín,

1,5 ek. kakaópor,

2 ek. porcukor,

2 cl. unicum,

A bevonáshoz:

125 g. étcsokoládé,

30 g vaj,

pár db. aszalt szilva a díszítéshez.

Előkészületi idő: 40 perc

Sütési idő: 30 perc

Elkészítés:

A piskóta hozzávalói 40x25 cm-es sütő tepsire értendőek!

Az aszalt szilvát forró vízbe áztatjuk 1 órára, majd lecsöpögtetjük. Néhány szebb darabot, meghagyunk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk. 4 cl. aszalt szilvás unikummal összekeverjük, és többször megforgatjuk. Míg a piskótát kikeverjük, állni hagyjuk!

A tojásokat szétválasszuk. A fehérjét a cukorral felverjük, majd hozzáadagoljuk a tojás sárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet. A masszából 3 csíkot teszünk a tepsibe (nagyjából 2/3 rész). A megmaradt 1/3 részbe kakaóport keverünk, ezt tesszük a csíkok közé, majd kanál nyelével „márványozzuk”. Hosszanti, és kereszt irányban húzzuk a kanál nyelét. Rászórjuk az aszalt szilvát, és előmelegített sütőben, 200 fokon készre sütjük. (tűpróba!)

A krémhez a tejszínt felverjük, és porcukrot, kakaóport, valamint unikumot keverünk bele.

Mikor a piskóta megsült, kihűlés után, sütőpapírra borítjuk úgy, hogy a teteje kerüljön alulra. Hosszanti irányban, középen kettévágjuk, a felső részt félretesszük. Az alsó részt, megkenjük az elkészült krémmel. A félretett piskótát visszaborítjuk .

Az étcsokoládéból, és vajból bevonó masszát készítünk, amibe először a fogpiszkálóra tűzött szilvákat mártjuk, amikkel a kész sütit díszítjük. Ezeket sütőpapírra rakjuk kihűlni. A masszával a süti tetejét bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. Kocka alakú szeleteket vágunk, melyeket a krémmel, és a bevont aszalt szilvával díszítünk

Ezt a finomságot Receptrangangadóra készítettem, Párom segítségét kihasználva.

A megszokott módon, ezzel is találkoztok saját oldalamon:

http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/2013/07/utos-aszalt-szilvas-unikumos-kremes.html

Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.