A hagymát kisebb kockákra, a répákat és a zellert zsülienre (gyufaszál méretűre) vágtam.
A vajat egy közepes méretű fazékban felforrósítottam, beletettem a hagymát, és megdinszteltem.
Lehúztam a tűzről, meghintettem pirospaprikával, felöntöttem bő egy liter vízzel, és visszatette a tűzre főni.
Amikor felforrt, beletettem a felaprított zöldségeket, a sót, a babérlevelet és a borsot.
A csirkemájat megmostam, majd csíkokra vágtam.
Ha a levesben a zöldségek félpuhák, hozzáadom a csirkemájat
Amíg a máj fő, a tejfölben elkeverem alaposan a lisztet, hozzáadok kevés vizet, majd beleöntöm a habarást a levesbe.
Ha felforr, akkor beleszaggatom a vajgaluskát, amit kb. 10 perc alatt puhára főzök.
Ekkor elkapcsolom alatta a lángot, mert már készen is van.
Vajgaluska:
A tojást, sót, vizet és vajat jól összedolgoztam, majd hozzáadtam a lisztet, és egyn eművé dolgoztam.
A nokedlitől kicsit lágyabb tésztát kell kapnunk.
Beleszaggattam a levesbe egy mokkáskanál segítségével.
A leves ne forrjon túlságosan, inkább csak gyöngyözzön, amikor a galuskát beleszaggatjuk.