Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Hús ételek / sertés recept » Babgulyás, 20 főre.

felvitel dátuma: 2014-07-15 15:08:03       mai nézettség: 1       nézettség: 11558
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
2 kg. tarkabab,
1 közepes füstölt csülök, (1 kg.)
1 pár füstölt kolbász (400 g. enyhén csípős)
1 kg. sertés lapocka.
2 db. nagyobb paradicsom,
3 db. zöldpaprika,
1 csomag leveszöldség (répa, petrezselyem)
1 db karalábé,
2 csomag kész csipetke (2 x 200 g.)
1 doboz tejföl, (450 g.)
őrölt pirospaprika,
4 fej hagyma,
néhány babérlevél,
1 db. csípős zöldpaprika
.kevés almaecet,
liszt a habaráshoz,
,
5 gerezd fokhagyma,
1 lestyán levél,
néhány szál csombor (borsikafű)
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 180 perc
Elkészítés:

A csülköt, és a babot előtte átöblítem, majd éjszakára külön-külön edényben beáztatom. A bab majd háromszorosára dagad, így számolni kell vele! A répát, a petrezselyem gyökeret karikára, a karalábét hasábokra vágom. A hagymát nagyon apróra kockázom, a fokhagymát kés lapjával megnyomom, majd azt is felaprítom. A lapockát felkockázom

A beáztatott  babot felöntöm bőven vízzel, és 3 kanál sót teszek hozzá. Alágyújtok a bográcsnak. Két kanál almaecetet, néhány babérlevelet teszek bele. Hozzáteszem a beáztatott csülköt is középen bevágva, és az apróra vágott hagyma, a szétnyomott fokhagyma egy része is belekerül
A petrezselyem zöld, 1 levél lestyán, és 2 szál csombor (borsikafű) is megy a lébe.  Ezeket a végén kiveszem. Felforralom. Egy kis idő után hozzáadom a kockázott húst is. Megkóstolom, ha szükséges fűszerezem. Addig főzöm, míg a csülök leválik a csontról. Mikor ez megtörtént, a csülköt kiemelem, és hagyom kihűlni. Az apróra vágott paradicsomot, paprikát is hozzáadom, valamint a karikázott répát, petrezselyem gyökeret, és a karalábét is. 
A csípős, hegyes paprikát csak megvágom, és egészbe kerül a bográcsba.  Közben felkockázom a már megfőtt csülköt, és a kolbászt is felkarikázom. Ezeket is beleteszem, valamint a kész csipetkét is, és mikor úgy érzem minden megfőtt, a léből keveset kiveszek, 2 kanál tejföllel, 1 púpos kanál liszttel, 1 kanál őrölt pirospaprikával, csomómentesre keverem, és behabarom vele a gulyást
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

10/10 gyöngyi 2015 május 13

Finom lehet (y) éhes lettem :) meg főzzük ,el terveztem !

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.