1 füstölt csülök
O,5 kg bab - legjobb a nagyszemű bab
O,5 kg savanyú káposzta
O,5kg burgonya
O,5 l tej
1 dl olaj
3 EK liszt
3-4 gerezd fokhagyma
só,bors,pirospaprika
2 EK tejföl
száritott tárkony - el is maradhat
Ezt a recerptet a Paptrikas TV-n láttam, kicsit változtatva megfőztem :
A babot beáztatjuk kb. 1 órára.
Ezután feltesszük főni a csülköt és a babot. Ha megpuhult a hús, kivesszük a levesből , kicsontozzuk és felkockázzuk. A krumplit felkockázzuk , belerakjuk a levesbe a káposztával együtt. Ha megpuhiult a krumpli is, akkor olajból,lisztből, fokhagymából, pirospaprikából rántást készitünk amit tejjel felöntünk és a levesbe öntünk. A húst is visszarakjuk a levesbe, 2 EK tejfölt adunk hozzá, összefőzzük és tálaljuk a levest.
Száritott tárkonnyal szórtam meg , de ha valaki nem szereti a tárkonyt akkor ez el is maradhat.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!