6 tojásos piskóta:
6 tojássárgája
6 tojásfehérje
15 dkg cukor
0,8 dl víz
1 ek. folyékony ételfesték (zöld színű)
27 dkg liszt
6 gr sütőpor
krémhez :
3 dl tej
6dkg cukor
45 g pudingpor (csokipuding),felfőzve
25 dkg cukor + 25dkg margarin kihabosítva +
1-2 ek kakaópor (ízlés szerint)
kihült pudinghoz keverve
Megfőzzük a pudingot!
Tojássárgáját a cukor 2/3 részével, ételfestékes vízzel (összesen max. 1 dl folyadék legyen) kihabosítjuk, lassan belekeverem a sütőporos lisztet, végül a cukor megmaradt 1/3 részét a tojásfehérjével kemény habbá verem, amit óvatosan beleforgatok a masszába!
Előmelegített (gáz 180 fok) sütőben megsütjük.
Amíg hül a piskóta,a kihűlt pudinghoz keverjük a kihabosított vajat.
Megtöltjük a piskótát,majd tetszés szerint kettévágjuk és ellentétesen összefordítjuk...,ahogy éppen nekünk tetszik a mintája!
Lekenjük saját krémjével a tetejét,oldalát,majd apró színes cukorkával díszítjük!:-))
Hűtőben 1 órát pihentetjük,majd szeleteljük és elfogyasztjuk!:-))
Jó étvágyat kívánok!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!