A tésztához:
20 dkg burgony fött
3 dkg élesztő
1 tk cukor
1 tk só
2 dl tej
50 dkg finomliszt
A lángosra:
4 dl tejföl
40 dkg sajt
A töltelékhez:
50 dkg csirkemell
1 fej lilahagyma
200 gr bacon szalonna
olaj
só
A salátához:
lilahagyma ,paradicsom,uborka,paprika vagy saláta mix
A burgonyát puhára fözzük.A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.A lisztet elkeverjük a sóval.A fött burgonyát összetörjük elkeverjük a liszttel.Hozzáöntjük az élesztős tejet és jól összedolgozzuk.Langyos heyen a duplájára kelesztjük kb.fél óra alatt.A húst vékony csikokra vágjuk és az olajon megpiritjuk,picit sózzuk.Külön megsütjük a bacon szalonnát .Ha kihűlt a hús és a bacon szalonna a lilahagymával összekeverjük, amit már előtte felkockáztunk.A tésztát 1.5 cm vastagságúra kinyújtjuk és nagyobb korongokat vágunk belőle.Szétosztjuk rajtuk a tölteléket felcsavarjuk.A végeket jól eldolgozzuk.Hagyom még kellni egy 10-20 percig,majd bő forró olajban aranybarnára sütöm.A lángosokat felszeletelve,tejföllel leöntve és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.A salátát feldaraboljuk és a lángos mellé tesszük.Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!