felvitel dátuma: 2017-06-11 11:09:38
mai nézettség: 1
nézettség: 843
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
Hozzávalók:
1 fej karfiol, (nagyobb )12 dkg rizs, 40 dkg baconszalonna, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 330 g tejföl, 1db tojás, 1 ek zsemlemorzsa, só, ízlés szerint, 5 dkg edami sajt, (lehet füstölt is) 1 ek napraforgó olaj, 1 csokor petrezselyemzöld
Előkészületi idő: 45 perc
Elkészítés:
Elkészítése:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, a nagyobb rózsákat kettévágjuk, és enyhén sós vízben megfőzzük. Szűrőbe téve, lecsepegtetjük.
Az alaposan megmosott rizst sós vízben megfőzzük, leöblítjük, lecsepegtetjük.
Az olajon elkezdjük sütni a kisebb darabokra vágott bacont. Amikor már kicsit kiengedte a zsírját, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és együtt pirítjuk.
Ha a bacon megpirult, és a hagyma is megüvegesedett, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a petrezselyemzöldet. Levesszük a tűzről. Összekeverjük a karfiollal.
Egy tűzálló tálat kiolajozunk, és megszórunk zsemlemorzsával.
Beleterítjük a baconös karfiol felét, egyenletesen rászórjuk a főtt rizst, majd rátesszük a maradék karfiolt.
A tejfölt folyósra keverjük a tojással, és a karfiolra öntjük. A tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Hirdetések
Ittmegtanulfőzni. Sütésitudományát, ötletétörökítse meg, helyezze el receptjeit. Receptmelléfotó. Vegyenrésztfolyamatoshavinyereménysorsoláson!
Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
.
Az itt kezelt adatok bármilyen felhasználására az 1992. évi LXII tv ide vonatkozó rendelkezései az irányadóak, illetve a 1996 LVII. tv.: A tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 6§.