Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Reggelire ajánlott ételek recept » Bagel

felvitel dátuma: 2024-01-01 19:41:15       mai nézettség: 2       nézettség: 48
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:

340 ml langyos víz

500 g liszt

1,5 tk só

1 tk cukor

1 cs szárított élesztő (7g)

Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 20 perc

Főzési idő: 2 perc
Elkészítés:

A hozzávalókat a robotgép üstjébe tesszük és a dagasztó karral jól kidolgozzuk.

Kivesszük a tálból a tésztát, 9 egyenlő részre osztjuk (95 g).

Kerek kis gombócokká formáljuk, 5 percet pihentetjük őket. Ezután kissé kilapítjuk a tésztát, közepébe mélyedést nyomunk az ujjunkkal. amibe egy csipet lisztet teszünk. Addig tágítjuk a lyukat körkörös mozdulatokkal, amíg 4 cm átmérőjű lesz. Kissé lisztezett felületre tesszük a megformázott tésztát és letakarva 30 percig pihentetjük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra, alsó-felső sütésnél, légkeverésnél 180 fokra.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral vagy egy szilikon sütőlappal.

Egy nagy átmérőjű lábosban vizet forralunk. Mikor forr a víz, a megkelt bageleket tetejükkel lefelé beletesszük a gyöngyöző vízbe. 30 másodpercig blansírozzuk, majd megfordítjuk és újabb 30 másodpercig előfőzzük. Akkora lábasunk legyen, hogy a 9 bagelt 2x-re ki tudjuk főzni. A kifőzött bageleket szűrőkanállal kiszedjük a vízből és egy tiszta konyharuhára tesszük, hogy a felesleges vizet leitassuk róla (papírtörlő nem jó, mert ráragad a tésztára).

A kifőzött bageleket a tepsibe sorakoztatjuk, kellő távolságot hagyva.

Én a szilikon tepsimre 6 db-ot tettem. Hármat pedig a fritőzben sütöttem ki.

Sütőben:200 fok, alsó-felső sütésen 20 perc

Fritőz:180 fok 18-20 perc

Mikor megsültek, rácson hagyjuk kihűlni őket.

Mivel a fritőzben a pároló betétre tettem a bageleket, és azt pedig a megfordított rácsra, így nem kellett fordítanom, hogy az alja is megsüljön, mert tökéletesen tudott keringeni a forró levegő a sütőedény körül és alatta is.

Friss sajt és füstölt lazac illik hozzá, de vajjal, sonkával vagy éppen Nutellával is nagyon finom.

Ötlet:Ha van a fagyasztóban helyed, akkor előre gyárthatod a bagelt. A kifőzés után gyorsan kihűlnek és ekkor lehet fagyasztani, méghozzá úgy, hogy egy tálcára teszel sütő vagy zsírpapírt és egyesével, hogy ne érjenek össze rárakod a bageleket és így fagyasztod. Mikor jól átfagyott, akkor lehet zacskózni vagy do9bozolni és mindig annyit sütsz meg belőle, amennyi éppen szükséges.

Szakács: Marcsi64


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.