A krumplit alaposan megtisztítjuk, meghámozzuk, apróra vágjuk és sós vízben puhára főzzük.
Egy villaval pépesre törjük.A hozzavalokat beletesszuk egy nagyobb talba,hozzaadjuk a pepesre tort krumplit ..Alaposan kidagasztjuk, ha találunk még benne apró krumpli darabokat, az ujjainkkal szétnyomjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk.
Három egyenlő részre vágjuk.
Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk a tésztákat.
A négy sarkát 45 fokos szögben felsodorjuk.Majd a hosszabbik oldalakat is felsodorjuk, mintha ikercsigákat készítenénk. Az egész bagettet megfordítjuk, így a hajtás rész lesz az alja. Egy nagyobb méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és belefektetjük a rudakat. Egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Ott még kb. 30 percet kelesztjük.Előmelegítjük a sütőt.
Egy éles késsel vagy pengével bevágjuk a bagetteket.Bőven lespricceljük vízzel.
Előmelegített sütőben 8-10 perc alatt 200 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve rácsra emelve hagyjuk kihűlni. A SUTOM NAGYON EROS EZERT ELEG NEKI EZ AZ IDO! GYENGEBB SUTONEL 15-25 PERC ALATT SUTJUK MEG!!!