1 kg csirkemell file
1 nagy hagyma
2-4 gerezd zuzott fokhagyma
1 tv paprika vagy 1 csipos izles szerint
1 kozepes paradipcsom
2 dl tejfol
so ,bors , vegeta
10-15 dkg szalonna
3-4 ek olaj
3 ek liszt
1 ek piros paprika
30-40 dkg szeletelt gomba ( konzerves vagy uveges*)
KORET: NOKEDLI: liszt, 1-2 egesz tojas , so, viz
Forrósítsuk fel egy lábasban az olívaolajt, tegyük bele a kis kockákra felvágott szalonnát, majd pirítsuk meg. Tegyük bele az apróra felvágott vöröshagymát és fokhagymát, és közepes lángon pároljuk addig, míg a hagyma meg nem puhul. Tegyük rá a falatnyi kockákra felvágott húst, daráljunk rá borsot, ízesítsük sóval, majd addig pároljuk párszor fakanállal megkevergetve, míg a saját párolólevét el nem fövi, és a húskockák szélei pirulni nem kezdenek. Ekkor szórjuk rá a fűszerpaprikát, keverjük jól össze, hogy a zsiradékban a pirospaprika feloldódjon, majd engedjük fel annyi vízzel, hogy épp ellepje a húskockákat. Tegyük hozzá a kis kockákra feldarabolt nyers paprikát, a kis darabokra felvágott gombát és a paradicsomot. Fedjük le fedővel, és addig pároljuk, míg a hús puha nem lesz. Ha szükséges az elpárolgott levet pótoljuk kevéske vízzel.
Egy kis tálkába kanalazzuk a lisztet, öntsünk rá egy decinyi vizet, majd keverjük csomómentesre. Habarjuk be vele a csirket főzelék sűrűségűre, majd öntsük hozzá a tejfölt. Keverjük jól össze, és forraljunk meg egyet rajta. A szokasos modon keszitsuk el a hozzavalokbol a nokedlit.Nokedlivel talaljuk a bakonyit.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!