Meg csináltam , nagyon finom lett. Én a karfiol helyett gombával szaporitottam. 17
Hozzávalók
60 dkg csirkemell
1 db hagyma
1 db paprika vagy lecsó
fűszerpaprika
só
bors
60dkg karfiol fagyasztott is lehet
1 ek liszt
A szalonnát vékony csíkokra vágjuk és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk. A paprikát, paradicsomot kis darabokra vágva adjuk hozzá és összesütjük.
A vékony csíkokra vágott csirkemellet hozzáadjuk, fedő alatt hagyjuk puhulni. Ha a hús már puha, sózzuk, borsozzuk, végül kicsit megpirítjuk. Fűszerpaprikával megszórjuk, de akkor már nem sütjük tovább.
A tejfölben csomómentesen elkeverjük a lisztet, majd a húshoz öntjük és összeforraljuk.
Az előzőleg apró rózsákra szedett és megfőzött karfiolt utolsó lépésben hozzákeverjük a raguhoz.
Rizzsel, galuskával, vagy akár krumplival is tálalhatjuk.
Karfiol helyett bármilyen más zöldséggel is dúsítható a fogás.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!