60 dkg szeletelt sertéskaraj vagy tarja (én sertéstarjából szoktam készíteni)
40 dkg gomba
10 dkg házi füstölt szalonna
2 fej vöröshagyma
1 ek pirospaprika
2 dl tejföl
1 dl főzőtejszín
1 ek liszt
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
zsír (sertés)
A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, majd sózzuk, lisztbe megforgatjuk, és forró zsírban mindkét oldalát elősütjük, majd kiszedjük egy tányérra.
A visszamaradt zsiradékhoz tesszük a kockára vágott szalonnát, üvegesre megpirítjuk.
Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, kicsit ezt is megdinszteljük.
Beletesszük a cikkekre vágott gombát.
Pirospaprikával megszórjuk, vízzel felengedjük, megsózzuk, majd hozzátesszük a kockára vágott zöldpaprikát, és a paradicsomot.
Felforraljuk, belerakjuk az elősütött bordákat, és puhára pároljuk.
Tejfeles, tejszínes habarással besűrítjük, és jól összeforraljuk az egészet.
Körítésként adhatunk hozzá kapros-galuskát, rizst, tésztát.
Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!