Hozzávalók: 10 db kicsontozott karajszelet, 1 nagy fej vöröshagyma,30 dkg gomba, 1 db paradicsom, 1 db zöldpaprika, só, fűszerpaprika, 2 ek zsír,1 ek liszt, 2dl tejföl, 1,5 dl tejszín
Elkészítése:
A zsiradékban, a kivert hússzeleteket elősütjük, majd egy tányérra kiszedjük. A karikára vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kicsire összedarabolt paprikát , paradicsomot, fűszerpaprikát,megfogatjuk benne a húst, és egy kevés vízzel párolni kezdjük. Ha félig puha hozzáadjuk a megtisztított gombát, és puhára pároljuk. Végül lisztel elhabart tejföllel és tejszínnel besűrítjük.
Vajas galuskával tálaljuk.
Galuskához:4 db tojás, kevés só, 1 EK olaj, 35 - 40 dkg liszt 8 – 10 dkg vaj
A galuska hozzávalókat összekevertem és sós, és 1 ek olaj vízbe kifőztem, és olvasztott vajjal összekevertem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!