50 dkg sertéshús (nekem lapocka volt)
2 fej hagyma
15 dkg szalonna
20 dkg gomba
1/2 dl száraz bor
1 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
2 kk pirospaprika
1 mk őrölt szines bors
Ízlés szerint só, bors (esetleg ételizesítő)
2 dl tejföl
1 ek liszt (függ a mártás mennyiségétől)
Az apróra kockázott szalonnát megpírítjuk, majd hozzáadjuk az aprított hagymát és zúzott fokhagymát. Üvegesre pírítjuk, rászórjuk a paprikát, beletesszük a kockára vágott húst.
Fehéredésig pírítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot és a karikára vágott paprikát.
Ráöntjük a bort és fedő alatt pároljuk. (Ha szükséges, a vizet pótoljuk)
Amikor a hús megpuhult belerakjuk a szeletelt gombát, kicsit összefőzzük, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert tejfölt, kevés hideg vízzel hígítjuk, és besűrítjük a szaftot. Szükség szerint utánaízesítjük sóval, borssal. Köretnek nokedli készült hozzá, de bármilyen tésztával tálalható.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!