1 nagyobb érett banán
7,5 sütimorzsa/kekszmorzsa/zabpehely (amit felvesz)
1 tk. méz
pici fahéj
74 %-os csoki reszelék (opcionális)
kókuszreszelék/kakaó/csokoládé a forgatáshoz/bevonáshoz
A banánt villával összetörtem, hozzáadtam a mézet, a sütimorzsát. Mivel nagyon édesnek éreztem csokit reszeltem bele. A masszát hűtőben pihentettem kb. 1 órát majd golyókat formáltam belőle és kókuszreszelékbe forgattam. Célszerű megízlelni a lehűlt masszát és ellenőrizni az édességet, mert hűtés után még nekem sem volt elég édes. Akik az édesebb ízeket szeretik, tegyenek bele még kevés mézet. Fogyasztásig hűtőben tartottam.
Kiváló lehetőség a megmaradt kicsit szárazabb sütemény felhasználására:)
(Elkészítettem őrölt zabpehelyből is, de valahogy nem volt az igazi, még nekem sem ízlettL
Eredeti recept:
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!