Piskótához:
8 tojás
8 ek. cukor
8 ek. liszt
1 kávékanál szalalkáli
Krém:
2 és fél dkg cukor,
3 tojássárgája,
1 evőkanál liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
1 dl tej.
10 dkg vajat
10 dkg porcukor
3 db banán
Nagy tepsiben sütöttem 8 tojásos piskótát, 8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. liszt, 1 kávéskanál szalalkáli (ettől lesz feltekerhető). Mikor kihűlt a piskóta, kettőbe vágtam és egymás mellé fektettem, mind a két felét megkentem a krémmel, és hagytam a tetejére is egy kicsit. A piskóta alsó felének a szélére raktam két banánt, és elkezdtem feltekerni, majd folyamatosan hozzátekertem a piskóta felső részét is, így az került felülre.
Krém:
2 és fél dkg cukor, 3 tojássárgája, 1 evőkanál liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 1 dl tej. Sűrűre főzzük. 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk és a krémmel összekeverjük. Egy egész banánt tányérban jól összetörünk és apránként a krémhez keverjük.
(Én annyit változtatok az eredeti recepnél, hogy sárga piskótát sütök, nem kakaósat, és a tetejére nem csokimázt készítek, hanem a saját krémjéből kenek rá, mert így szeretik az unokáim).
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!