Biztos,hogy nagyon finom és könnyű elkészíteni.
A tésztához:
6 tojás
12 dkg porcukor
1 mk szódabikarbóna
4 dkg kakaópor
vaj és liszt a tepsi kikenéséhez
A toltelékhez:
20 dkg vaj
1 tojás
2 ek liszt
2 dl tej
10 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1 kk vanília esszencia
10 dkg tejcsoki
2 banán az egyenesebb fajtából :D
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgájákat a porcukorral habosra keverjuk, majd hozzáadjuk a szódabikarbónát, a kakaóport és a keményre vert tojásfehérjehabot. Óvatosan, hogy a hab ne torjon ossze, egynemuvé keverem, és kivajazott, kilisztezett peremes tepsibe ontom a masszát. Elomelegített sutoben 170 fokon kb. 30 perc alatt megsutom.
A krémhez a tojást kicsit felverem, hozzákeverem a lisztet, apránként hozzáontom a tejet, és suru krémmé fozom. Mikozben hul, a vajat a porcukorral habosra keverem, majd osszekeverem a kihult krémmel. Elosztom 60-40%-ban, a nagyobb részbe belekeverem a kakaóport, a kisebbikbe egy kevés cukrot és vanília esszenciát teszek.
A tésztát megkenem elobb a fehér, majd a kakaós krémmel. Egyik szélére teszem a banánt, majd feltekerem. Tálaló tálcára teszem, a tetejét is megkenem a krémmel, megszórom reszelt csokival. Hutoben tartom tálalásig.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!