Szuper! Finom lehet!
A tésztához:
10 tojás
10 evőkanál cukor
10 evőkanál finom liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg étcsokoládé
4 db banán
1 evőkanál zsemlemorzsa
A krémhez:
1/2 l tej
1 cs. vaníliás puding
4 evőkanál cukor
2 db banán
1/2 ü. ananászrum aroma /vagy sima rumaroma/
A tetejére:
2.5dl hulala tejszín
tortadara vagy reszelt étcsoki
Előkészítés:Egy tepsit /az enyém 24x30-cm/kibélelünk sütőpapírral,megszórjuk zsemlemorzsával.A banánokat felszeleteljük és kirakjuk vele a tepsi alját.
Elkészítés:A lisztből,tojásból,a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskóta tésztát keverünk.A fele tésztát a banánokra öntjük,elsimítjuk.A másik felébe belereszeljük a csokit,óvatosan belekeverjük majd ezt is a tepsibe öntjük.Előmelegített sötőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé.Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.Közben megfőzzük a vaníliás pudingot.Két banánt villával összetörünk és a pudingba keverjük.
A banános pudingot a tésztára kenjük és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük és a banános krémre kenjük majd megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe egy órára.
Elkészíteni könnyebb mint leírni.:))
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!