80 dkg liszt
3-4 dl langyos cukros tej
7 g élesztő
10 dkg margarin
4 db tojás
20 g vaníliás cukor
10 dkg cukor (aki édesen szereti, több)
1-2 evőkanál étolaj
ízlés szerint pici só
ízlés szerint barackíz (vagy tetszőlegesen töltjük)
Tálba szitáljuk a lisztet, mélyedést készítünk a közepébe, cukrot szórunk bele, langyosítunk tejet, beleöntjük a tálba, élesztőt belemorzsoljuk majd hagyjuk felfutni.
Beletesszük a többi hozzávalót is, margarint felolvasztva tesszük bele, és jól összedolgozzuk. Szükséges lisztet adunk hozzá,ha nagyon lágy,
Ha túl kemény, tejet, majd megszórjuk liszttel és letakarva hagyjuk pihenni szoba hőmérsékletű helyen.
Később a megkelt tésztát félbevágjuk, majd kisodorjuk kockára vágjuk és töltjük, feltekerjük és olajozott tepsibe tesszük.
Lekenjük olajjal és előmelegített sütőben megsütjük 170-180 C fokon.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!