Tészta:
300 g liszt
125 g vaj vagy zsír-zsírral finomabb a tésztája
1 kk sütőpor
csipet só
1 db tojás sárgája
15-20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
1-2 ek tejföl
Töltelék:
Kb 1 kg őszibarack cikkekre vágva=összekeverjük 1 bourbon vaníliás cukorral és pár csepp citromlével.
Édes morzsa készítése:
- 10 dkg zsemlemorzsa,
- 2 evőkanál kristálycukor
Keverd össze a két hozzávalót, majd serpenyőben zsiradék nélkül pirítsd aranybarnára.
A tésztához a lisztben elkeverjük a cukrot,csipet sót,sütőport és elmorzsoljuk gyorsan a vajjal.A többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk.Betesszük a hűtőbe folpackba jól becsomagolva míg elkészítjük a tölteléket. A töltelékhez csak összekeverjük a hozzávalókat.
Közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen belenyomkodjuk kézzel a tésztát hogy pereme is legyen.Megkenjük a tésztából kimaradt tojásfehérjével vékonyan és betesszük a 180 fokos előmelegített sütőbe pár percre míg a tojás fehérje megszilárdul (így nem fog elázni a tészta a tölteléktől). Kivesszük a sütőből megszórjuk édes morzsával,majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket és a tetejére is szórunk édes morzsát,majd visszatesszük a sütőbe készre sütjük.
*Tetejére vaníliás porcukor!
Tipp:bármilyen gyümölccsel készíthető... Nagyon finom!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!