tészta:
5 db tojás
25 dkg porcukor
14 dkg puha vaj / vagy margarin /
20 dkg rétesliszt
1 tasak sütőpor
zselatinos krém:
2 üveg sárgabarack kompót
4 kanál porcukor
2 tasak vaníliás pudingpor / vagy 15-20 dkg étkezési keményítő, vagy Zlatý klast /
2 dl tejszín
2 db mandarin
Előszőr elkészítjük a tésztát.
5 tojást 25 dkg porcukorral habosra keverünk. Majd ezután 14 dkg puha vajat vagy margarint is hozzámixelünk. Ebbe a vajas masszába belevegyítünk 20 dkg réteslisztet amelyhez 1 sütőport is adunk. A legjobb ha a lisztes keveréket hozzászitáljuk, majd elkeverjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben kb. 16 -20 perc.
Elkészítjük a zselatinos krémet:
Most barackból készítettem, de eperből, kiwiből is finom lehet.
2 sárgabarack kompótot leszűrünk. A levét egy lábasba öntjük és még hozzáadunk 1 liter vizet és 4 kanál porcukrot, és hozzáadunk 2 vaníliás pudingport, vagy 15-20 dkg étkezési keményítőt, vagy /Zlatý klast/, bármelyik megfelel és sűrűre főzzük, állandó kevergetés mellett.
A megsült tésztát egy pici befőttlével meglocsolhatjuk és a tészta tetejére a befőttet szétrakhatjuk, majd erre kerül a forró sűrű krém.
Ezután hideg helyre tesszük és hagyjuk a krémet megkeményedni, besűrűsödni.
Forró vízbe mártott késsel kockára szeleteljük és egy tejszínhabrózsát nyomunk a tetejére és egy kis szelet mandarinnal díszíthetjük!
Tényleg finom!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!