1kg oldalas,
1 db babérlevél és néhány szem fekete egész bors.
,3,5dl ketchup ,4 evkanál méz, fél-fél mokkáskanál bazsalikom, oregánó és kakukkfű, durvára tört feketebors, só
Az oldalast a csontok mentén 4 részre vágjuk,egy lábasba rakjuk és annyi vízet öntünk rá,hogy ellepje.A babérlevéllel,egész borssal, pici sóval fűszerezzük és kb. 1-1,5 óra alatt puhára főzzük. Ezt a műveletet előző nap is megtehetjük és a páclében hagyjuk kihűlni és másnap folytatjuk.
A ketchupot a mézzel, és a fűszerekkel összekeverjük,sózzuk.A jól lecsepegtetett húsokat beleforgatjuk és grillrácsra vagy tepsibe rakjuk.Faszénparázson vagy közepesen forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Cole Slaw salátával, sültkrumplival tálaljuk. / Én a sütő rácsára tettem a húsokat és alá egy tepsit egy kis vízzel és így sütöttem meg.Isteni lett! A kedvenc ételeink közé tartozik,nagyon jó vendégváró ,főleg a salátával tálalva,hidegen is fogyasztható.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!