Tészta:
5 db tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
csipetnyi só
Krém:
4 dl tej
10 dkg vanília pudingpor
15 dkg cukor
10 dkg ráma
2 csm. vaníliás cukor.
Díszités:
4 dl Hulala habtejszín
meggylé
szines gyöngycukor
szines szalag
Tészta:
5 tojás fehérjét, csipetnyi sóval és az 5 ek cukorral kemény habbá verem, majd hozzáadom a tojássárgáját, azzal is 1-2 percig még tovább verem és lazán hozzákeverem az 5 ek lisztet.
18 cm -es kizsírozott és lisztezett tortaformába öntöm és előmelegített sütőben közepes fokozaton sütöm.
Amikor kisült deszkára borítom és így hagyom kihűlni, hogy a teteje szép sima legyen.
Három lapot készítek belőle.
Krém:
4 dl tejből, 10 dkg pudinggal és 15 dkg cukorral pudingot készítek.
Amikor kihűlt apránként hozzákeverem a 10 dkg rámát és a 2 csm vaníliáscukrot.
A lapokat megkenem a krémmel.
Kívűlre tejszínhabot használok.:
4 dl Hullala habtejszínt felverek, tetszés szerint színezem a magozott meggylevével.
Körbekenem a tortát, majd fantázia szerint díszítem.
A baba egy cukorból készült gyalóka, amelyre egy édességboltban bukkantam rá.
A baba dereka 2 db félbevágott babapiskótából készült, amelynek a közepébe krémet töltöttem, ebbe szúrtam bele a nyalókát, és erre kötöttem a masnit.
A baba dekoltázsát is tejszinhabbal díszitettem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!