Szia! Nagyon jó ötlet a Barbi torta! Nekem is ez lesz a következö tervem megvalósitása! Kicsit izgulok az anyag miatt,remélem mindent be tudok szerezni! Jó anyaggal lehet jót kreálni. Ügyes vagy!
25 cm-es kerek torta formához:
6 db tojás
6 evőkanál víz
30 dkg kristálycukor
24 dkg finom liszt
20.5 cm-es kuglóf forma, vagy hasonló formához:
3 db tojás
3 evőkanál víz
15 dkg kristálycukor
12 dkg finom liszt
csokoládé krémhez:
2 csomag csokoládé pudingpor
8 evőkanál cukor
8 dl. tej
5 dkg étcsokoládé
30 dkg ráma margarin
1 teáskanál vanília aroma vagy 2 csomag vaníliás cukor
1 kk. csokoládé aroma
a bevonáshoz:
Marcipán, formix, vagy K2 Torta bevonó massza
1,5 kg porcukor
ételfesték (gél vagy por)
díszítéshez:
marcipán virágok
cukor gyöngyök
.....stb.
A babát előkészítjük a tortához.
Levesszük a ruháját, és melltől lefelé folpackba csomagoljuk.
A 6 tojás sárgáját a kristálycukorral és a 6 evőkanál vízzel habosra keverjük.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Kizsírozott, lisztezett formába töltjük.
Forró sütőben ( légkeverésesben 180 C fok ) tesszük, kb. 40 perc múlva tűpróbával ellenőrizzük, ha már nem ragad a közebe, kész.
A sütőben hagyjuk egy rövid ideig, így nem esik össze a tészta.
A kuglóf formát az előzőekben leírtak szerint sütjük.
Ha a tészták kihűltek, egymásra helyezzük, és a kívánt formára igazítjuk.
A kerek piskótát 3 lapba, a kuglóf formát kettőbe vágjuk, és a közepükre pogácsa szaggatóval/pohárral akkora lyukat készítünk, hogy a baba beleférjen.
A krémhez a pudingot a cukorral összekeverjük, lassan adagolva a langyos tejjel csomómentesre keverjük.
A csokoládét is hozzáadva, állandóan keverve sűrű pudingot főzünk.
Hideg vízbe állítjuk az edényt, és kevergetve kihűtjük ( így nem bőrösödik a teteje ).
Majd robotgéppel belekeverjük a margarint, vaníliás cukrot, csoki aromát.
Összeállítás:
A tortalapokat megkenjük krémmel, egymásra rakjuk, majd a kívül is vékonyan bevonjuk a krémmel.
Néhány órára hűtőbe rakjuk.
Az munkafelületet meghintjük porcukorral, a bevonó masszát rátéve az ételfestékkel beszínezzük: fogvájóval/hústűvel adagoljuk a festéket, belegyúrva a masszába, míg a kívánt színt elérjük. Amennyiben leragadna, még porcukorral megszórjuk. Kinyújtjuk akkora méretűre, hogy befedje a „baba” szoknyáját, nyújtófa segítségével ráemeljük, szépen ráigazítjuk, a felesleges részt levágjuk.
A közepét kivágjuk, és beleállítjuk a babát.
A maradék fondant összegyúrjuk, ebből készítjük el a felsőrészt.
Majd saját elképzelés szerint díszítjük:
marcipán virágok, vajkrém stb.
Az elkészítésnél az alábbi videók segítettek:
http://www.youtube.com/watch?v=ixtrUdy0TW8
http://www.youtube.com/watch?v=oIn6vp7wfQw&feature=endscreen&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=lXBt8XdnFSA&feature=relmfu
http://www.youtube.com/watch?feature=endscreen&NR=1&v=0gT77PBiR0Y
http://www.youtube.com/watch?v=8Q1RxSWUGYs
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!