A csirkét megtisztítjuk, lehúzzuk a combokról a bőrt, majd miután sóztuk és borsoztuk, forró olajban kissé megpirítjuk, csak hogy színt kapjon.
A sütőt előmelegítjük. Tegyük a combokat egy tepsibe, öntsük rá a sört (hagyjunk fél decit a mártáshoz), szórjuk meg kakukkfűvel, és alufólia alatt süssük puhára. (Régi módi gázsütőnk van, azon teljes fokozaton sült először 1 órán keresztül, majd alufólia nélkül még egy fél óráig.)
Közben készítsük el a mártást: a hagymát vágjuk nagyon apróra, pároljuk meg a vajon, sóval, borssal ízesítsük. Adjuk hozzá a juharszirupot, a mustárt, lisztet, csirkealaplevet és a sört. Akkor jó, ha kicsit besűrűsödik.
Tálalásnál tegyünk a csirkecombokat egy kupac madársalátára, kanalazzunk rá egy keveset a mustármártásból, és lehet fogyasztani!