Nagyon igéretes meg is sütöm ,biztosan nagyon finom is
2 cs. Tante Fanny friss rétestészta 200 g
1,5 kg. alma
4 ek cukor
4 ek zsemlemorzsa
fél citromlé
5 dkg mandula ( durvára darálva )
1 tojás sárgája
5 dkg margarin ( + a kenéshez )
10 dkg citrom fagylalt
Toldi fűszerek jól összekeverjük:
1 késhegynyi őrült szegfűbors
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt kardamon
1 késhegynyi őrölt csillagánizs
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
1 késhegynyi őrölt ánizs
1 késhegynyi őrölt édes kömény
1 késhegynyi őrölt gyömbér
Az almát meghámozzuk és vékony szeletekre vágjuk, és meglocsoljuk citromlével.
A zsemlemorzsát margarinon megpirítjuk, hozzáadjuk a mandulát és a cukrot.
Tovább pirítjuk, majd átforgatjuk benne a szeletelt almát.
Megszórjuk az általunk összekevert fűszerkeverékkel.
A réteslapot a nedves és száraz konyharuhára kiterítjük.
Megkenjük rétegenként olvasztott margarinnal.
A tölteléket a tészta alsó felére tesszük, majd a széleket mindkét oldalon behajtjuk.
A konyharuha segítségével feltekerjük, és a tetejét tojássárgájával kevert margarinnal megkenjük.
Előmelegített sütőben ( 200 C fok ) megsütjük. ( a hőmérséklet edénytől és a sütőtől is függ )
Tálaláskor citrom fagylalttal díszítjük.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!