Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Bármelyik napszakban ajánlott recept » Békebeli puncs szelet

felvitel dátuma: 2015-02-25 12:02:15       mai nézettség: 1       nézettség: 1636
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre:
A piskótához:
6 db. tojás,
6 evőkanál kristálycukor,
6 evőkanál liszt,
1 csomag sütőpor,
1 evőkanál tejföl,
1 csipet .
 
A töltelékhez:
5 dkg. vaj,
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor,
3 evőkanál baracklekvár,
3 evőkanál porcukor,
0,5 dl. rum, vagy pár csepp rumaroma,
1 csomag vaníliás cukor,
1/2 citrom reszelt héja,
4 ek. meggy befőttlé.
1 dl. tej
 
A mázhoz:
20 dkg. porcukor,
3 evőkanál málnaszörp,
1 kanál főzés nélküli puncs ízű pudingpor,
1 tojás.
Előkészületi idő: 40 perc


Főzési idő: 30 perc
Elkészítés:
Sokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető.
Ha nincs maradék, így kezdj hozzá az elkészítéséhez!
 
Hat tojásból elkészítjük a piskótát a megszokott módon. A tojásokat kettéválasszuk. A fehérjéket felverjük 1 csipet sóval, a sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a sütőporral elkevert liszttel, és óvatosan összekeverjük a fehérjével, és a tejföllel. Sütőpapírral bélelt tepsiben vékonyan elterítjük, majd 180 fokon készre sütjük.
Elkészítjük a mázat. A tojás fehérjét simára keverjük a porcukorral, a málnaszörppel, és a pudingporral. Félretesszük.
A megsütött piskótából két egyforma téglalapot vágunk ki, amiket félreteszünk. A levágott részeket egy tálba tesszük, (most jöhetnek az egyéb piskóta maradékok) Kevés meleg tejjel összedolgozzuk a töltelék hozzávalóit úgy, hogy olyan masszát kapjunk, ami egyben marad. Ha szükséges, kevés liszttel sűrítjük. 
Az alsó piskótalapon elosztjuk a tölteléket, elsimítjuk, és a másik piskótalapot ráborítjuk. Körben, spatulával, tortalapáttal eligazítjuk a tölteléket. 
A tetejét megkenjük a mázzal, majd a hűtő felső polcára tesszük addig, míg teljesen meg nem dermed. A tetejét ne borítsuk le semmivel, mert a mázhoz ragad!
Szeletelni csak a teljes dermedés után szabad!
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.