A tésztához felfuttatjuk az élesztőt cukros tejben (1/2 dl). Mindent egy tálba teszünk, és könnyen nyújtható, tésztát készítünk. A diót, a cukrot, vaníliás cukrot, és a reszelt citromhéját összekeverjük szárazon. A tésztát négy részre osztjuk, majd az elsőt kinyújtjuk a zsírozott tepsi méretére. Megkenjük lekvárral, (az egy üveggel tegyük bele, ettől nem lesz száraz) megszórjuk a dióval, jön a következő tészta, majd lekvár, dió, amíg el nem fogy minden tészta. Kis rummal locsoljuk meg a sorokat. Ezután megszurkáljuk, majd megsütjük. Ha kihűlt, csoki mázzal be lehet vonni. (38x23 cm-es tepsiben sütöm). Az időt nem szoktam nézni, mikor már kezd barnulni a teteje, akkor veszem ki. 180 fokon sütöm légkeveréssel.