Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Ebédre ajánlott étel receptek » Békési lakodalmas tyúkhúsleves, csigatésztával.

felvitel dátuma: 2015-02-19 14:03:23       mai nézettség: 1       nézettség: 2047
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
2 tyúk
1 kg. vegyes leveszöldség (sárgarépa, gyökér, zeller, karalábé, hagyma, petrezselyem zöld, zellerzöld)
1 lestyán levél,
50 dkg. 8 tojásos csigatészta, 
só, 
néhány szem bors.
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 240 perc
Elkészítés:
A tyúkokat feldaraboljuk, jól átmossuk, majd hideg vízben feltesszük főzni. Ennek a mennyiségnek 16 literes fazék kell. 1 kanál sót, 1 kiskanál szemes borsot adunk hozzá, és lassú tűzön legalább két óra hosszát főzzük úgy, hogy a épp csak gyöngyözzön. A tyúkleves titka a hosszú főzés. Lakodalmakban sokszor 4 órán keresztül is a tyúkleves üstökben. A habját, ha kell leszedjük
Több módon járhatunk el!  Az egyik, ha háromórás főzés után kivesszük a húsokat, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségféléket a zöld fűszerekkel együtt hozzáadjuk a leves esszenciához. A hagymát egészben hagyjuk. Ha véletlenül túl sósnak találjuk a leveslét, tegyünk bele krumplit, ami a sósságát csökkenti! Mikor a zöldségek megfőttek leszűrjük, és azonnal jeges vízbe szedjük ki őket, hogy leálljon a főzés, és roppanósak maradjanak. Rövid ideig hagyjuk csak a jeges vízben, hogy ne hűljenek ki a tálalásig. A házi csigatésztát belefőzhetjük a leveslébe, de sok helyen külön, sós vízben megfőzik, és külön teszik az asztalra főtt húst, a zöldségeket, és a leveslét, sok esetben külön a csigatésztát. A levesbe többnyire csak az aprólék, és a far-hát kerül bele.
 
A mellehúsát, és a combot nem rakják az asztalra, mert békési szokás szerint a darált melle húsból paradicsomos húsgombócot, vagy fasírtot, a combokból sült húst készítenek az éjfél előtti újabb tálaláshoz. A paradicsomos húsgombóc közvetlenül a leves után, és a pörkölt előtt kerül tálalásra.
Aki a levessel jól lakik, az pedig vessen magára!
Szakács: Gasztropajti


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.