500 gr darált hús (sertés vagy pipi)
400 gr burgonya
3 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 púpos ek. liszt
1 egész tojás
só,bors,vegeta
Besamel szósz:
2-3 ek.liszt
500 ml tej
200 ml főzőtejszín
só,szerecsendió,bors
Elkészítés:
Amiben a húst elősütöttem,(leöntöttem az olajból,mert kb 2-3 ek olajra volt szükségem,*de vajjal is készíthetjük) beleszórtam a lisztet,kicsit pirítottam,majd felengedtem tejjel.Hagytam rotyogni egy kicsit,lehúztam a tűzhelyről és belekevertem a főzőtejszínt,majd fűszereztem.
Ezt a szószt a tepsiben levő húspogácsákra öntöttem.
Tetejére:
Reszelt sajt *füstölt sajt is lehet
Elkészítés:
A burgonyát meghámoztam,majd nagy lyukú reszelőn lereszeltem,hozzáadtam a húst,reszelt vöröshagymát, zúzott fokhagymát,tojást,lisztet,
Tenyérnyi pogácsákat készítettem a húsiból,majd forró olajban mind két oldalát kérgesre sütöttem. (nem kell készre sütni).Tepsibe raktam,majd leöntöttem a kész besamel szósszal.Reszeltem rá sajtot és alufóliával letakartam,majd 200 fokos sütőbe toltam fél órára sülni.A sütés vége felé levettem a fóliát és készre sütöttem.
Tipp:párolt zöldséggel tálaljuk vagy salival smile hangulatjel
Én a Besamel szószba tettem: szárított metélőhagymát.
Jó étvágyat kívánok!!! smile hangulatjel
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!