2 db csirkemell kettévágva,
1 db csirkecomb,
5 dkg margarin,
1-2 ek liszt,
1,5 dl tej,
1 db tojás,
5-10 dkg kemény sajt,
1 dl tejföl,
őrölt fehér bors,
só,
2 gerezd fokhagyma
A fűszerek Toldi Fűszer termékek
Lehúztam a csirkecombról a bőrt, amelyet levesbe teszem.
A 2 db mellet pedig kettévágtam, kiklopfoltam, picit besóztam, mert a mártás is sós lesz!
Kimargarinozott jénai tálba helyeztem a húst és a köv. mártással öntöttem le:
A tejet sűrűre főztem a liszttel és a margarinnal, majd amikor langyos lett, hozzáadtam a tojás sárgáját, a tejfölt, a reszelt sajtot, a tojás kemény habbá vert fehérjét+pici sót+a fehér borsot.
Lehet még bele zúzni 1-2 gerezd fokhagymát is!
Ezzel a mártással nyakon öntöttem a hússzeleteket és közepes hőfokon világosbarnára sütöttem.
Tarhonyával és házi vegyes gyümölcs befőttel tálaltam! Jó étvágyat!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!