Leveshez: 50 dkg sertéslapocka,1fel vöröshagyma, 2db sárgarépa, 2 db fehérrépa, 1 kis zeller, 3 gerezd fokhagyma, 40-50 dkg laskagomba, 2 dkg sertészsír, 2 teáskanál fűszerpaprika, 1 evőkanál paprikakrém, ( nekem házi van )só, frissen őrölt bors ízlés szerint.
Habaráshoz: 1 evőkanál liszt, 3 evőkanál tejföl
A galuskához: 2 db kisebb tojás, 4 púpozott evőkanál liszt, csipet só,
Elkészítése:
A sertéslapockát kockákra vágjuk.
A finomra vágott hagymát zsíron üvegesre pirítjuk. Megszórjuk őrölt pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, közepes lángon 20 percig pörköljük. Közben kevés vizet adunk hozzá.
A megtisztított sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellergumót felszeleteljük. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a zöldségeket, a házi paprikakrémet, és felöntjük vízzel, ha szükséges ízesítjük.
Forrástól számított 20 perc után a leveshez adjuk felszeletelt laskagombát. Amíg a leves fő, elkészítjük a galuska tésztát. A tojást a vízzel felverjük, megsózzuk és hozzákeverjük a lisztet. Miután a gombát a leveshez adtuk és már minden puhára főtt, egy evőkanál segítségével galuskákat szaggatunk a forrásba lévő levesbe.
Közben már a tejfölös habaráshoz a lisztet kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és annyi vizet, hogy híg habarást kapjunk, majd a leveshez öntjük. Lassú tűzön addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, körülbelül 2 perc.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!