Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Birsalmasajt

felvitel dátuma: 2014-11-07 19:25:29       mai nézettség: 1       nézettség: 1794
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • birsalma
  • cukor
  • dió ízlés szerint
Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:
A diót egy tepsiben megpirítjuk, darabosra vágjuk
A birsalmát a bolyhaitól megtisztítjuk, alaposan megmossuk, az esetleges hibás részeket kivágjuk, de nem hámozzuk, majd egy késsel feldaraboljuk Egy hibátlan zománcú edényben az előkészített birset  feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha megfőtt a levét leöntjük (finom szörp lesz belőle) és egy botmixerrel pürésítjük. Lemérjük, és minden liter birsmasszához 80 dkg cukrot számítunk. Visszatesszük főni, hozzáadjuk a cukrot és folytonos kevergetés közben még főzzük, ameddig sűrű és pirosas színe lesz kb. 20-30 percet, majd beletesszük a dióbelet. A sűrű masszát, fóliával kibélelt őzgerincformába öntjük, és 1 napot dermedni hagyjuk. Másnap a formából egy rácsra borítjuk, és legalább egy hetet hűvös levegős helyen, hálóval letakarva szikkasszukIdőnként átforgatjuk, hogy minden oldala egyformán száradjonPorcukorba forgatva karácsonyi ínyencségnek számít. Felhasználhatjuk bombonok készítéséhez, süteményekhez is.
Szakács: Kertes a konyhában


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.