1,4 kg birsalmapép
84 dkg kristálycukor
2 citrom leve
2 fél marék darabos dió(elhagyható)
fahéj(elhagyható
A birsalmákat egyenként alaposan megmossuk.
Én,erre a célra egy körömkefét használtam.(az uborka eltevésénél is ezzel tisztítottam)
Feltesszük főni egy fazékba főni, annyi vizet öntünk rá, hogy csak ellepje.
Kb 1/2 órán belül megfő.
Ekkor a vizet leöntjük róla,majd a nem kívánt részeket, magházat kivágjuk belőle.
Az almát kézi botmixerrel kipürésítjük.
Most 1,4 kg birsalmapépem lett.
Ehhez tettem 84 dkg kristálycukrot, 2 db citrom levét facsartam rá.
Összekevertem.
4×5 percre a mikróba tettem ,hogy elolvadjon a cukor.
Minden 5 perc után megkevertem.
Nagyon jó elkészítési mód,nem kell félni, hogy a tűzhelyen odaég.
Tehát 1 kg almapéphez 60 % cukrot teszünk.
Ízesíthetjük fahéjjal is.
Nem túl forrón folpackal bélelt formákba adagoltam, 2 fél marék darabolt diót tettem bele.
Dupla szíves tortaformámba tettem és 3 kis gyümölcsös kosárba.
2 óra múlva zsírpapírral borított vágó lapra kiborítottam, szép masszív lett.
Száraz hűvös helyen tároljuk.
Közben megfordítjuk.
Amikor kiszárad, celofánba csomagolva a hűtőben tároljuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!