Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Birsalmasajt

felvitel dátuma: 2024-01-02 20:13:49       mai nézettség: 1       nézettség: 54
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1 kg birsalma
  • 1 kg cukor
  • 1 darab citrom

 

 

 

 

Előkészületi idő: 30 perc


Főzési idő: 60 perc
Elkészítés:

A birsalmákat felhasználás előtt le kell tisztítani: a piheszőröket  konyharuhával dörzsöljük le, majd alaposan mossuk át. vágjuk ketté, vagy negyedeljük fel a megmosott héjas birsalmákat.Tegyük a darabokat egy nagy fazékba és öntsünk rá annyi vizet, hogy épphogy ellepje. Főzzük puhára, majd szűrjük le.
A puhára főzött darabokról húzzuk le a héjat, vágjuk ki a magházat és botmixerrel vagy turmixban pürésítsük. A birsalma masszát tegyük vissza a fazékba és öntsük hozzá a citromlevet, hogy ne színeződjön el, majd adjuk hozzá a cukrot is.
Folyamatos kevergetés mellett főzzük addig, amíg be nem sűrűsödik.
Hűtsük szobahőmérsékletűre.
Öntsük fóliával bélelt őzgerincformába. Száraz, hűvös helyen tároljuk két napig, majd ha a teteje megszilárdult, borítsuk ki sütőpapírra, hogy a másik oldala is tudjon szikkadni. Minimum két hétig hagyjuk tovább megszilárdulni, közben időnként forgassuk át, hogy minden részét érje levegő, különben befülled és penészesedik.

Szakács: scarlett69


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.