Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Bármelyik napszakban ajánlott recept » Birsdzsemmel töltött dióhabos kosárkák

felvitel dátuma: 2013-12-27 18:26:40       mai nézettség: 1       nézettség: 2466
részletes recept
Hozzávalók 4 személyre:
  • Tésztához:
  • 25dkg liszt
  • 15dkg hideg vaj,vagy margarin
  •  5dkg darált dió
  • 2ek porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • csipet
  • Töltelékhez:
  • 3-4ek zsemlemorzsa
  • 1ek étolaj
  • birsalma,vagy birskörte dzsem
  • 2 tojás fehérje
  • 12dkg porcukor
  • 15dkg darált dió
Előkészületi idő: 30 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:
  • A lisztet a vajjal elmorzzoljuk,hozzáadjuk a cukrot,diót,sót,és a tojássárgákkal jól összegyúrjuk.
  • Fél órát hűtőben pihentetjük.
  • Közben a morzsát az olajon megpirítjuk,a tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük,belekeverjük a diót.A kosárka formákat zsírral kikenjük.
  • A tésztát kb 3mm vastagságúra nyújtjuk,a formáknak megfelelő nagyságúra szaggatjuk,kibéleljük vele a széléhez nyomkodva.
  • Az aljára kiskanál pirított morzsát teszünk,erre jön a dzsem,majd egy evőkanálnyi diós hab.A szagatásból leesett tésztából különböző formákat szúrhatunk ki,és ezzel díszíthetjük a tetejét.A kosárkákat sütőlemezre helyezzük,és 20 perc alatt 180 fokos előmelegített sütőben sütjük.Sütés után óvatosan kivesszük a formából.
Szakács: Dzsédzsé


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.