Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Desszert / meleg recept ( tálaláskor ) » Birssajtos bukta

felvitel dátuma: 2013-11-15 09:09:11       mai nézettség: 1       nézettség: 1844
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

50-60 dkg liszt
csipet
2 ek. cukor
2 tojás sárgája
3 dl tej
0,5 dl étolaj+ még ennyi a lekenéshez
3 dkg élesztő

Előkészületi idő: 100 perc

Sütési idő: 20 perc

Elkészítés:

A tejet felmelegítjük, 1 dl tejjel az élesztőt felfuttatjuk.
Ezután a többi anyaggal együtt jól összedagasztjuk, amíg az edény falától jól el nem válik.
Én 3/4 óráig kelesztem meleg helyen letakarva.
Ezután kinyújtjuk kb. 3 mm-re, 8x8 cm-es kockákat vágunk, feltekerjük a méretre vágott birssajttal. A tekerés vége kerül alulra, és az oldalait is jól összecsippentjük !!!
A nagyméretű tepsibe sorba berakjuk, lekenjük olajjal, és még 3/4 óráig kelesztjük.
Ellőmelegített sütőbe 160°C -on kb. 15-20 percig sütjük a sütő alsó részén!
Kivéve még forrón, gyorsan langyos vízzel lekenjük.
Megjegyzés: TEJCUKOR ÉRZÉKENYEK TEJ HELYETT LANGYOS VÍZZEL KÉSZÍTSÉK!!! Természetesen bármilyen másik lekvárral is tölthetjük, én a túros buktát is ezzel a tésztával készítem. étvágyat!!! 

Szakács: Clarus


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.