50-60 dkg liszt
csipet só
2 ek. cukor
2 tojás sárgája
3 dl tej
0,5 dl étolaj+ még ennyi a lekenéshez
3 dkg élesztő
A tejet felmelegítjük, 1 dl tejjel az élesztőt felfuttatjuk.
Ezután a többi anyaggal együtt jól összedagasztjuk, amíg az edény falától jól el nem válik.
Én 3/4 óráig kelesztem meleg helyen letakarva.
Ezután kinyújtjuk kb. 3 mm-re, 8x8 cm-es kockákat vágunk, feltekerjük a méretre vágott birssajttal. A tekerés vége kerül alulra, és az oldalait is jól összecsippentjük !!!
A nagyméretű tepsibe sorba berakjuk, lekenjük olajjal, és még 3/4 óráig kelesztjük.
Ellőmelegített sütőbe 160°C -on kb. 15-20 percig sütjük a sütő alsó részén!
Kivéve még forrón, gyorsan langyos vízzel lekenjük.
Megjegyzés: TEJCUKOR ÉRZÉKENYEK TEJ HELYETT LANGYOS VÍZZEL KÉSZÍTSÉK!!! Természetesen bármilyen másik lekvárral is tölthetjük, én a túros buktát is ezzel a tésztával készítem. Jó étvágyat!!!
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!