Egy tálban elmorzsolom a liszttel a margarint, és a sót. Közepén, kis mélyedésbe beleteszem a tojások sárgáját, a szétmorzsolt élesztőt, és 1 evőkanálnyi kivételével a pohár tejfölt. Jól összedolgozom. Pihentetni nem kell! Ujjnyi vastagra kinyújtom, majd pogácsaszaggatóval kivágom a pogácsákat. (javaslom a kisebb méretűt, mert szebbek lesznek pogácsáink)
A pogácsákat először a félretett tojás fehérjével, majd vékonyan tejföllel kenem meg, és a tetejére kis halomban reszelt sajtot teszek. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, vigyázva, hogy ne érjenek össze, mert kicsit duzzadnak!
Előmelegített sütőben először 200 fokon, majd később kicsit csökkentve a hőmérsékletet aranyszínűre sütöm.
sajtos rudat is lehet készíteni belőle úgy, hogy a kinyújtott tésztát tojásfehérjével, majd tejföllel megkenem, reszelt sajttal beborítom, majd pizza, vagy derelyevágóval csíkokat vágok belőle.
Fóliával letakarva több napig nem szárad ki, de frissen a legfinomabb.
A pogácsát nejem után neveztem el Böbe pogácsájának. Ritkán szólítják így, de ez a pogácsa már csak így fog bevonulni a gasztronómia történetébe.