Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Savanyúság / lekvár / befőtt étel receptek » Bodzavirág zselé

felvitel dátuma: 2013-06-24 19:08:40       mai nézettség: 1       nézettség: 1804
részletes recept
Hozzávalók 1 személyre:
Bodzavirág dzsem ( zselé )
1 adaghoz.
20-25 bodzavirág (csak a feje,vastag szárát levágni )
30 dkg cukor ( ízlés szerint )
2 db citrom
1 vanilia rúd ( belseje kikiparva )
3-4 db alma ( sűrítésnek )
5 dl víz
2 db Dzsemfix 3:1
 
Előkészületi idő: 60 perc


Főzési idő: 45 perc
Elkészítés:
bodzavirágot megmosva,a citromot felkarikázva egy éjszakára hűtőbe tenni ázni,a vízmennyiséggel.
Másnap a citromokat jól kinyomkodni,a továbbiakban nincs  szükség. ( limonádéba még  )
Az almákat megkell hámozni és lereszelni.(nemkell kinyomni a levét)
bodzavirágot a citromos vízzel forrald fel,majd szürd át,hogy a virágok ne maradjanak benne.
Ezután add hozzá a cukorral elkevert dzsemfixet,és a reszelt almát.Főzd lassú tüzön kb 5 percig.
Tedd üvegekbe,forditsd fejre pár percre az üvegeket,majd szárazdunszba míg ki nem hül.
Ha maradt még virágod,díszítésképpen tehetsz az üvegekbe,de csak a szirmokból,a szárát ne.
Szakács:


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:
Még senki nem értékelte ezt a receptet, legyen Ön az első!
Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.