· 3 db szép méretes tojás
· 1 pohár (200 g) cukor
· 1/2 pohár (150 ml) olaj
· 1 pohár (300 ml) joghurt ,lehet gyümölcsös is
· 2 pohár (300 g) liszt
· 3/4 cs sütőpor
· 300 g fekete ribizli
· 200 g málna
1. A lisztet összevegyítjük a sütőporral.
2. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc).
3. Ezután hozzáadjuk a joghurtot az olajat, tovább keverjük, majd a sütőporos lisztet beleszitáljuk, és a tésztát simára keverjük.
4. Sütőpapírozott tepsibe öntjük, és dúsan megrakjuk a megmosott, jól lecsöpögtetett ribizlivel és a málnával.
5. Előmelegített sütőbe tesszük, ahol kb. 30 perc alatt arany sárga tetejűre, sütjük.
6. Tetejére tehetünk vaníliás porcukrot ,ki hogy szereti .
Természetesen más gyümölccsel is lehet csinálni ,nekem még volt egy kevéske málna és fekete ribizli a kertben .Ezek az adagok az én bögrémhez lettek leírva így is úgyis .Azért írtam le súlyra is illetve millire .Érdemes kitapasztalni melyek azok az értékek amelyek egyeznek a bögrénkkel.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!