Pizzatészta:
1 dl tej
1 kk cukor
20 g élesztő
400 g liszt
6 evk olívaolaj vagy étolaj
1 kk só
langyos víz
Elkészítés:
Az élesztőt elmorzsolom, rászórom a cukrot, majd felöntöm a tejjel. Elkeverem, és hagyom hogy felfusson.
A lisztet tálba teszem, közepébe mélyedést készítek és beleteszem a sót és az olajat. A felfuttatott élesztőt is beleöntöm, majd elkezdem a liszttel elkeverni. Kis adagokban öntök hozzá a vízből, de csak annyit, hogy a tészta összeálljon. Majd 10 percig dagasztom kézzel. Kézzel dagasztva a legfinomabb.A tésztából 3 cipót készítek(dupla adag tésztára vonatkozik a 3 cipó,ha 400 g lisztből készítjük, akkor egy nagyobb tepsire elég a tésztánk), majd liszttel megszórom, letakarom egy konyharuhával és 30 percig kelesztem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!