A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát kés lapjával megnyomjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Hozzáadjuk a darált húst (lehet sertés, pulyka, de marha is) és fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük paradicsomszósszal. Levesszük a tűzről, összekeverjük a zöld fűszerekkel.
A tészta 1/3 részét a kivajazott, és kevés zsemlemorzsával megszórt sütőtál aljára sorakoztatjuk, és rátesszük a ragu felét. Erre kerül egy újabb tésztaréteg, amire ismét ragut teszünk. A tetejét beborítjuk újabb tésztaréteggel, és reszelt sajtot szórunk rá. Ha így készítjük az ételt, akkor az oldalánál óvatosan felöntjük 4 dl vízzel, majd alufóliával, vagy fedeles edény esetén annak a tetejével leborítjuk.
Előmelegített sütőben végig fólia, vagy az edény teteje alatt készre sütjük. A sütőben hagyjuk kihűlni kicsit. Ha valaki nem biztos annyira magában, enyhén elő is főzheti a tésztát. Nem kell készre főzni, hiszen a raguval együtt a fólia alatt tovább készül az étel. Az előző esetben a tészta a tetején kicsit ropogós marad, és könnyebben, szebben, esztétikusabban tálalható.