Én is így készítem. Imádjuk.
50 dkg darált sertés hús
1 fej hagyma
2 gerezd foghagyma
oregáno
bazsalikom
só
30 dkg paradicsom püré
3 e.k. olaj
kb.6 dl víz a felöntéshez
1 csomag spagetti
díszitéshez:
friss bazsalikom
reszelt parmezánsajt
A vöröshagymát finomra aprítom,a foghagymát összetöröm.
Ledarálom a húst.
Az olajon üvegesre piritom a hagymát ,majd ráteszem a foghagymát ,hozzá keverem a húst és ráteszem a sót a füszerekkel együtt.Kicsit párolom a húst majd felöntöm a vízzel és hozzákeverem a paradicsom pürét.(én egykis cukrot is rakok hozzá kb.1 e.k.)és készre főzöm.
Ha kevésnek látom a szaftját akkor még öntök hozzá egykis vizet.
A tésztát enyhén sós vízben kifőzöm leszüröm és átmosom.
A szószt a tésztával tálalom ,sajtal megszórom és friss bazsalikom levéllel diszitem.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!