Tésztához: 5 dkg cukor, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál kakaópor, 5 dkg margarin, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 30 dkg liszt.
Piskóta:6 evőkanál liszt, 6 evőkanál cukor, 6 tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor.
Krém: 1 üveg magozott meggy, 1 bonbonmeggy aroma, 20 dkg porcukor, 4 evőkanál liszt, 5 dl tej, 25 dkg margarin. (Én sehol sem kaptam bonbonmeggy aromát, így egy konyakmeggy aromát tettem bele, mivel csak azt kaptam, és a meggyhez illik is)
Máz: 20 dkg tortabevonó csokoládé, kevés étolaj.
A tészta hozzávalóiból 2 lapot sütünk 35 x 27 cm-es tepsi hátán, kb. 10 perc alatt kész. A piskótát is megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt, a porcukorral kikevert margarint és az aromát hozzákeverjük, beletesszük a lecsepegtetett meggyet, és a felkockázott piskótát. A kész krémet betöltjük a két lap közé, majd bevonjuk a csokimázzal.
Egy éjszakát puhulni hagyjuk.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!