Főoldal Bejelentkezés Regisztráció
Keresés:    

Főoldal » Közepes » Boribon tortája

felvitel dátuma: 2011-04-05 22:37:00       mai nézettség: 2       nézettség: 2095
részletes recept
Hozzávalók 12 személyre:

6 tojás 18 dkg cukor 1 cs. vaníliás cukor 10 dkg liszt + 2ek. kakaópor 8 dkg étk. keményítő 6 ek olaj 6 ek víz 3 kk sütőpor  1 csipet só

Maci tészta: 2 tojás fehérje
4 evőkanálnyi méz
5 dkg liszt
5 dkg darált dió
½  csapott kávéskanálnyi sütőpor
¼  csapott kávéskanálnyi szódabikarbóna
¼  citrom reszelt héja
5 dkg olvasztott, de már nem meleg vaj

Krém: 2 tojás 3ek. cukor  1 vanillin cukor 3 dl tej = RIZSTEJ ! 4 ek. liszt 1 ek keményítő 2 ek. kakaópor 3 kocka csokoládé 2 lap zselatin ------------------------ ½  kocka Rama = Liga 5 ek. porcukor
 

Előkészületi idő: 60 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a vízzel és a sóval felverjük, majd a cukor felét apránként beleszórva kemény habbá verjük.
A sárgáját habosra keverjük a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az olajat, majd óvatosan belekeverjük a hab 1/3-át.
A lisztet, kakaóport, étk. keményítőt és a sütőport átszitáljuk, majd a maradék habbal felváltva a masszához adjuk, és óvatosan összekeverjük.
A tésztát 26 cm-es formába öntjük, és úgy simítjuk el, hogy a szélén kissé magasabb legyen. 180 ° C-ra előmelegített sütő középső részén 40-45 percig sütjük.

  1. A sütő ajtaját érdemes egy hurkapálcával picit kitámasztani, hogy a gőz el tudjon távozni, ugyanis gőzmentes sütőben lesz szép magas.
    A kihűlt tortát egy napig pihentetjük, hogy szépen, morzsálódás nélkül tudjuk szeletelni, lapokra vágni.

  2. A maci tésztáját is hasonlóan készítjük. (Nedves rész + száraz rész.) Mivel ez csak egy réteg lesz, ezért max. 170 C-on sütjük 20-30 percig egy 24 cm-es formában.

A krémhez: A 2 tojást 3 ek. cukorral habosra keverjük. Egy kisebb tálkában az 5 ek. lisztet, a 2 ek. kakaóporral elkeverjük, majd beleszitáljuk az előbbiekhez, majd hozzáadjuk a 3 dl tejet.Lassú hőfokon besűrítjük folyamatos kevergetés mellett.
A krémet lehűtjük.4. A tortát másnap elfelezzük és visszahelyezzük a tortakeretet, és a csokoládé krém 1/2 részével megtöltjük, majd egy 3dl-es lecsurgatott magvalt meggyel kirakjuk. A maradék krém 1/4 részével befedjük a meggyet és a tortával befedjük. Végül a maradék krémmel a tetejét befedjük.

5. A krém keverésekor, amikor a Ramat a porcukorral kikevertük (mielőtt a főzött krémhez adjuk), 1 kanálnyit felhasználunk a maci testét lekenni, hogy a fondant és a marcipán tapadjon.6. Következik a szabászat. Ezt nem lehet félkézzel csinálni, így majd félnapot tartott felöltöztetni Boribont.

Szakács: szeva50


Hozzászólások/vélemények/üzenetek:

0/10 szatmári jánosné 2011 június 09

isteni finom

Értékelés: - nem muszáj értékelnie a receptet -
 
Hirdetések


Borkóstoló, Bikavér, kékfrankos, Merlot, Cuvée, Rose, Kadarka, Borkóstoló hideg étel


autó multimédia, fejegység, GPS, autó rádió, navigáció

ingyenes, ingyen hirdetés,hirdetés, ingyen, hirdetés feladás, apróhirdetés, feladás, apróhirdetés ingyen, apró, hirdetés ingyen, hirdetés, www.aprooldal.hu
Call, call center, center, cég, céglista, adat, adatbázis, cég adatbázis, marketing, ügyfél, kapcsolat, cég név, cím, telemarketing, adatfelvétel, lead, adatrögzítés, piackutatás, termékkínálat, www.callcentrum.hu



Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!

Kövess minket a facebookon
Hírlevél feliratkozás
Név:*
E-mail:*
.