Hozzávalók:
1/2 kg borjúhús, 1 db hagyma, kis darabka zeller, 2 db sárgarépa, 15 dkg burgonya, 15 dkg zöldborsó, 15 dkg gomba, 15 dkg karfiol, só,bors ízlés szerint, 2 db marhahúsleves kocka,2 ek olaj,
Elkészítése:
Egy lábasban olajt hevítek, megpirítom rajta az apróra felvágott hagymákat, amikor már üveges , akkor a karikára darabolt sárgarépát is hozzá keverem, tovább párolom .
A kisebb kockákra vágott borjúhúst rárakom , elkeverem , addig pirítom míg kifehéredik.
Közben sózom és borsozom , felöntöm vízzel és addig főzöm míg a hús majdnem megpuhul.
Most teszem hozzá a borsót, karfiolt, szeletelt gombát , kockákra darabolt burgonyát is, készre főzöm az egészet.
Daragaluska: 1 tojás kétfelé venni,a fehérjét felverni villával majd elkeverni benne a sárgáját 1 csipet só 1 késhegynyi szódabikarbónával 10 teáskanál búzadarával jól elkeverni 1 ek reszelt sajt,15 percet állni hagyni,majd forró levesbe szaggatni pár percig főzni majd megfordítani megint pár percig főzni. Tálalásig lefedve tartani. Lágy lesz a 10tk darától de nem szabad többet tenni bele persze ha 2 tojással készül akkor duplázni kell nagyon finom puha
Mivel nagyon sokan kérdeznek a daragaluskára, nekem mindig ilyen a levesbe. De ha valaki nem bíztos magába, akkor ne főze bele a levesbe. Tegyen fel főni vizet, só helyet 1 húsleves kockát dobjon bele, és szaggasa bele egy teáskanállal mert a galuska megnő nagyra. Lassan főzni, fővéstől 2 -3 perc után megforditani , szitén 2 -3 perc és eggyesével szürőre szedni.
Itt megtanul főzni.
Sütési tudományát, ötletét örökítse meg, helyezze el receptjeit.
Recept mellé fotó.
Vegyen részt folyamatos havi nyeremény sorsoláson!