A hagymát az olajon megpirítom rárakom a szeletelt húst, együtt pirítom tovább.
Mindkét oldalán megpirítom a húst, majd hozzáadom a fűszereket, sót, borsot, köményt , kevés vizet öntök alá és megpárolom , kb: 1- 1,30 percig
Ha a vizet elfőtte, kevés meleg vízzel pótoljuk.
Addig míg párolódik a hús elkészítem a knédlit is.
A szószhoz a vajat felolvasztom , hozzáteszem a lisztet kevergetem.
Amikor már zsemleszínű a mártás , akkor felöntöm a tejszínnel,beforralom kevergetés közben.
A végén adom hozzá az aprított kaprot , sót , borsot.
A húst, a knédlit, s a mártást együtt tálalom .
Knédli: 2 darabhoz
Hozzávalók: 6 dl finom liszt, 1 egész tojás, 1 KK só, 30 gr friss élesztő, pici cukor az élesztő felfuttatásához, langyos tej.
Az élesztőt felfuttatom a cukros tejben s közepes keménységű tésztát dagasztok az összetevőkből. Amikor szépen megkelt a tészta kiöntöm deszkára és kétfele osztom. Az egyik tésztát átgyúrom s megformálom hosszúkásra. Hagyom kelni kb. 15 percig, akkorra már forr a víz a knédli kifőző edényemben, tulajdonképpen gőzön fő a knédli. Én 13 percig szoktam főzni,,,a fedőt közben nem szabad levenni!
A másik tésztát közben megformálom, mikorra kész az első knédli megkeljen az is és mehessen kifőzésre. De lehet felezni is az adagot ha valaki sok a 2db!
|